søndag den 19. juli 2015

Hjemme igen efter LeMans



Optakten til Le Mans, var jo ikke helt som jeg havde håbet.

vi skulle lige afprøve nogle justeringer, så vi tog til Padborg for at teste.
Det gik egentlig godt, bilen fik mere og mere fart, og til sidst kunne jeg uden besvær køre 1,18 og var i gang med et fedt race med en anden kører.
Lige indtil Brian kaldte over radioen, at motoren ikke lød godt, og jeg skulle stoppe.
( jeg har en fullface hjelm, og ørepropper med lyd til radioen, så mislyde er ikke det jeg hører først.)
jeg koblede ud, og motoren døde med det samme. kunne koble ind og starte igen, dog gik den ikke perfekt.

Det lød lidt som et plejlleje. nærmere på 4 cylinder. ØV
vi prøvede at se om det evt bare var en ventilarm, der var knækket, så vi adskildte på stedet, ØV det var det ikke.

Jeg har en ekstra motor hjemme, så vi besluttede, at køre hjem og påbegynde at flytte alle delene over på den nye motor, det tager ca 6-8 timer så er den køreklar igen.

Vi skal så bare lige have den justeret hos Laulund bagefter.

Da vi kom hjem, viste det sig at den Motor jeg havde stående, ikke passede med den jeg har i nu..
Min motorspecialist, bor i Holland, han har en stående, som dog har stået stille længe, men den skulle passe lige i.

Afsted til Holland fredag nat. Holger tog med, for at holde mig med selskab.
lørdag morgen ankom vi til Holland, besøgte lige en ven dernede ved samme lejlighed, kørte så hjem igen, var hjemme lørdag aften og havde motoren monteret i standen kl 2300. så i seng.
Søndag gik med at afmontere alle dele, og flytte de gode dele fra min motor over. Holger kom ved 18 tiden, og vi satte motoren i.
kl 0400 startede Holger og jeg motoren første gang, så måtte vi gerne gå i seng.
havde en tid hos Laulund kl 1330 så det når vi fint.



motoren justeret, yder ikke helt så meget som den "gode", men det var ok. 190 hk.
Vi er da klar til LeMans :-)

Onsdag var vi klar til at køre til Le Mans. Bilen er pakket, Stine, Brian Holger og Mig og vores hund, som skulle passes ved svigerforældrene.

Ankom til Le Mans kl 1130, skulle hente en autocamper, kl 12 så det var perfekt.
brugte Torsdag på at stille op, og hilse på alle vennerne.
Kim Christensen også fra DK kører Jensen Healey, var også taget med ned for at opleve banen, vi måtte jo lige have et billede at premieskamlen.

Fredag morgen var der førermøde og derefter teknisk kontrol.
Bilen er nu officielt godkendt til at køre på de udenlandske baner i YTCC.NL sammenhæng.
fredag sidst på dagen, var første testkørsel, det gik godt, vi fik lidt gang i bilen, som det kan ses på bilederne er her høj sol og der er varmt, MEGET varmt, asfalt temperaturen er så varm, at jeg kunne mærke strålevarmen op gennem sædet når vil holdt stille.

jeg fik kørt nogle omgange, og det røg lidt fra den olie der sidder i isoleringen på udstødningen, men det plejer jo at holde op. jeg fortsatte, og kunne se at det blev skiltet med teknisk defekt, men ikke noget nummer, så jeg fortsatte. på 3 omgang kom der et nummer på, MIT... hvad f.... jeg må hellere køre ind. så kom det sorte skilt UDELUKKET. hvad mig udelukket.. og pludselig kunne ingen official engelsk, jeg var udelukket basta. for hvad ??  den røg der kom fra bilen !!! det var olie fra topdækslet, som jeg var lidt nærig med at pakke, da jeg justerede ventiler torsdag aften.
Ingen spild på vejen eller noget bare lidt røg.

Vi pakkede topdækslet om inde i Paddock.
og var klar til tidtagning Lørdag morgen.
Tidtagning gik ok, kunne ikke få fart i bilen, den staller. kan ikke finde ud af hvad det er, måske bare fordi der er 55 grader og motoren ikke kan få luft.
vi lavede et pitstop, og tjekkede dæktryk, alt er fint, afsted igen.
efter et par omgange begynder bilen at trække skævt, og te sig mærkeligt fra bagenden, PUNKTERET. tilbage i pit, heldigvis, fik jeg nogle omgange på banen.

På vejen ind, kogte bilen i pitten, da vi kørte i kø. jeg har underdimensioneret køleslangerne, og det har fungeret perfekt i DK´s kolde klima, men ikke her, her er det extreme forhold.
Jeg drikker 1 1/2 liter vand under kørsel.
vi påfyldte lidt vand skiftede dæk og var klar til heat lørdag aften kl 18 og temp over 45 grader.

Bilen spruttede lidt vand før vi kørte i oplining og official´s var noget på mærkerne så Holger måtte lige tale dem til ro.
Rullende start, fedt nu er vi i gang. starten gik, listede mig et par placeringer op, men kunne ikke få gang i bilen, staller stadig. vi kørte det den kunne og bilen opførte sig egentlig ok. temperaturen var lidt høj, men ikke faretruende. Pludselig væltede dampen ud i motorrummer, ( ekspansions beholderen er ude foran ) ??? hvad er nu det. fandt en Escaperoad, og holdte ind, det var trykket der var for højt lige før pumpen, så vandet blev presset ud ved en samling. ØV.

Tilbage i Paddock, besluttede vi at flytte ekspansions beholderen om bagi ved motoren, hvor den oprindeligt sidder, og fjerne den pumpe jeg har monteret ude foran. det var lidt et projekt, men Holger, Brian og Henrik knoklede på og fik det løst.


Så er vi klar til søndagens Heat.
Oplining og Rullende start, FEDT nu er vi i gang. 
efter 3-4 omgange stiger temperaturen, og jeg bliver nødt til at køre 2 stille omgange, for så at kunne køre 4 hurtige, det er også ok, vi kan alligevel ikke kæmpe med de forreste, de kører VILDT hurtigt.
vi kørte for at gennemføre, og tog det med ro.
30 minuter heat, er altså lang tid, når der er 55-60 grader inde i bilen, på de sidste 2 omgange havde jeg ikke mere vand, 1 1/2 liter fordampet igennem min krop.

Fik det ternede flag, og gennemførte LeMans :-) FEDT 




Det skal lige siges, at det kunne jeg ikke have gjort uden Brian Holger og Henrik, det var dem der klargjorde bilen, jeg skulle bare køre den.

Nu gælder det så klargøring til CHGP, er dog ikke tilmeldt, men har søgt om tilladelse til at deltage.
så nu må vi se om vi skal afsted.

Ellers er det Ring Djursland den 5-6 September.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar